장사 현실 후기 ㅋㅋ

2024. 12. 31. 12:48Self Heal

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20여년전 지방 소도시에서 고등학교 졸업하고 진짜 조오올라 잘생긴 친구 한명이 여고 앞에서 오뎅 팔아보자함.

본인이 오뎅삶을테니 난 돈만 받으라 해서 시작함.

그 오뎅포차 10만원에 사고 게한마리 무우한개 대파두단 다시마 한장과 소고기 다시다로 국물낸후 그놈 갑자기 정장으로 갈아입음.  장사 시작하고 2시간만에 우리포차가 오뎅의 성지가됨.

그 여고는 물론 이고 인근 여고에서도 오뎅 사먹으러 오고 오뎅 담그자마자 샤브샤브 수준으로 팔림. 재료 소진되니 내일 먹는다고 돈 맡기고 간다는 애들도 수두룩했음.

약 2주 정도 그리 장사하니 동네 분식집 아줌 아저씨들이와서 우리는 알바지만 본인들은 생업이니 한번봐달라 하소연하면서 오뎅포차 50에 인수한다길래 넘김.

당시 호프집 알바가 한달 $600 정도 받았는데 2주동안 번돈이 거의 $3000정도 되서 둘이 서울가서 신나게 놀다옴. 현재는 그 친구 일찍 결혼하고 뚜껑날아간 상태에서 재수씨가 가발못쓰게 해서 그때의 영광은 잊은지 오래됨. 

About 20 years ago, after graduating from high school in a small city, an incredibly handsome friend suggested selling fish cakes (odeng) in front of a girls' high school.

He said he would cook the fish cakes, and I just had to handle the money, so we started.

We bought the hand-driven food cart for $1000. We made the broth with one crab, one radish, two bunches of green onions, one piece of kelp, and beef bouillon. Then, that friend suddenly changed into a suit.

After starting the business, within just two hours, our cart became a mecca for fish cake.

Girls from that high school and nearby high schools came to buy odeng. As soon as we dipped the fish cakes into the broth, they were sold like hotpot meat. When the ingredients ran out, many even left money, saying they would return the next day to eat.

After running the business like that for about two weeks, local snack shop owners approached us, pleading that they were making a living and asking us to consider their situation.

They offered to buy our odeng cart for $5000, and we agreed.

Working full-time at a beer hall at that time earned about $600 a month, but we earned nearly $6000 in those two weeks. We went to the central city and had a blast.

That friend got married early and started to lose his lid, and his wife wouldn't let him wear a wig, so he had long forgotten the glory days.